Hvordan å søke

Søkegrensesnittet som er integrert på dette nettstedet, gjør det mulig å søke på:

  • oppkjøpstid (datainnsamlingstid)
  • romlig dekning (begrensningsboks)
  • plattform (satellittplattform)
  • skydekke (kun sentinel-2)
  • full tekst

Disse alternativene er ganske vanlig i søkegrensesnitt, og et søk vil kombinere kravene spesifisert av brukeren. Fulltekstsøket dekker flere elementer fra metadataene.

Innenfor fulltekstsøket er det tillatt å få kort. Dette innebærer at en bruker kan søke Sentinel-2A scener ved å bruke et uttrykk som "S2A *".

I den første versjonen av grensesnittet er det forhåndsoppfylt for å gi data for den siste uken. Dette kan endres av brukeren, men det anbefales å kombinere dette med andre begrensninger for å begrense antall resultater som returneres, da det ikke er gjennomført søking av resultater i dag.

Når søkeresultatene returneres, kan brukeren bestemme tiltak for å gjennomføre. For hvert produkt som er oppført, kan brukeren velge å laste ned NetCDF eller SAFE filen. Hvert produkt kan visualiseres ved å trykke på miniatyrbildet for rask utseende, og ytterligere informasjon om produktet hentes via metadata-knappen. For å utføre en viss handling på en samling av produkter, kan produktet legges i kurven ved å velge produktet (merket i første kolonne) og trykke på legg til i kurvknappen nederst i søkeresultatene. Kurven er tilgjengelig via menyen Min konto øverst.